Nieuwe elektrische personenbus EQV heeft actieradius van 400 kilometer

//Nieuwe elektrische personenbus EQV heeft actieradius van 400 kilometer

Met de EQV heeft Mercedes-Benz zijn aanbod in elektrische voertuigen uitgebreid met een personenbus die zowel voor zakelijke als particuliere klanten geschikt is. Met een actieradius van 405 kilometer, de mogelijkheid om snel bij te laden en zes tot acht zitplaatsen is het voertuig volgens de Duitse producent bij uitstek geschikt voor hoogwaardig personenvervoer.

Mercedes-Benz presenteerde de EQV eerder dit jaar al op de Autosalon van Genève en heeft de MPV nu in productie genomen. De actieradius is vooralsnog vastgesteld op 405 kilometer. Via snelladen kan de hoogspanningsaccu in minder dan een uur worden opgeladen van 10 tot 80 procent. Die accu is laag en centraal geplaatst. Dat heeft een positief effect op de rijeigenschappen van het voertuig, dat een topsnelheid van 160 kilometer per uur kent.

Tekst loopt door onder foto

Mercedes-Benz EQV

De plaatsing van de accu heeft ook tot gevolg dat er geen ruimte is opgeofferd voor het interieur. De stoelindeling kan naar behoefte worden aangepast. Met zes individuele stoelen biedt de EQV veel mogelijkheden voor het comfortabel, stil en hoogwaardig personenvervoer. Maar het is dus ook mogelijk om bus zo in te delen dat er zeven of acht personen mee kunnen reizen.

Spraakbediening

De Mercedes Benz User Experiece (MBUX) is specifiek voor dit voertuig doorontwikkeld. Het display biedt onder meer toegang tot de EQ-sectie van het menu. Hier is informatie te vinden over het laden, de energiestroom en de verbruikshistorie. Ook onder meer de navigatie, het infotainment en de airconditioning kunnen vanuit dit systeem worden bediend, zowel handmatig als door middel van spraak. Het combineren van MBUX en de Mercedes me-app biedt aanvullende mogelijkheden, bijvoorbeeld om vanuit woonkamer of kantoor alvast de bestemming te selecteren of het interieur van de MPV op de juiste temperatuur te brengen.

Tekst loopt door onder foto

Mercedes-Benz EQV

De actieradius is met 405 kilometer voor een groter elektrisch voertuig niet gering. Om deze optimaal te benutten worden de accu’s ook tijdens het rijden opgeladen. Bij rijden met een continue snelheid of het remmen wordt de mechanische draaibeweging omgezet in elektrische energie en gebruikt om de hoogspanningsaccu op te laden. De bestuurder heeft een grote invloed op deze recuperatie en kan de kracht ervan beïnvloeden met paddles achter het stuur.

Laadinfrastructuur

EQC-rijders profiteren van een technologienetwerk dat onder een omvangrijk advies- en serviceaanbod omvat. Dat varieert van voertuigfuncties, zoals aangepaste navigatie, tot een laadinfrastructuur met wereldwijd ongeveer 300.000 laadpunten. Daarnaast krijgen klanten toegang tot het snel uitbreidende pan-Europese netwerk aan snellaadpunten van IONITY, een joint venture van diverse autoproducenten.

Tekst loopt door onder foto

Mercedes-Benz EQV

Het oog wil uiteraard ook wat. De focus in het ontwerp ligt op het Black Panel radiatorrooster met verchroomde lamellen en het strakke zijaanzicht met 18-inch lichtmetalen velgen. Van binnen zorgen accenten in roségoud voor de warme elementen, onder meer in het stiksel van de stoelbekleding. Deze kleur speelt ook een belangrijke rol op het dashboard als aanvulling op de lederlook in Midnight Blue. De omlijsting van de radiatorroosters is uitgevoerd in de kleur Silver Shadow.

Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz EQV

2019-09-01T22:03:43+00:00
Call Now ButtonWhatsApp