Activiteiten failliet Schreurs naar andere vervoerders

//Activiteiten failliet Schreurs naar andere vervoerders

De activiteiten van het onlangs failliet verklaarde Schreurs Personenvervoer zijn door verschillende vervoerders overgenomen. Geerets de Leeuw verzorgt sinds kort het leerlingenvervoer. Personenvervoer Midden Limburg zou dat per 1 januari de regiotaxi in Roermond en omgeving overnemen, maar is inmiddels al aan die klus begonnen.

Schreurs reed de laatste jaren het perceel Roermond van de Limburgse regiotaxi, maar bij de recente aanbesteding won Personenvervoer Midden Limburg dit perceel. Eigenlijk zou het stokje per 1 januari worden overgedragen maar dat is door het faillissement nu al gebeurd. Het leerlingenvervoer is overgedragen aan Geerets De Leeuw, net als Schreurs een franchisenemer van De Vier Gewesten. Dat vervoer kent momenteel overigens de nodige problemen die zouden samenhangen met het faillissement van Schreurs en de afhandeling daarvan.

Fors geïnvesteerd

De laatste jaren had Schreurs gemiddeld zo’n 100 personeelsleden, schrijft curator Haico Dings in zijn eerste faillissementsverslag. Volgens de bestuurders en bedrijfsleider hangt het bankroet samen met problemen rond het vervoer dat nu aan anderen is overgedragen. Haperingen in de software waar het bedrijf gebruik van maakte, hielpen ook niet.

Het leerlingenvervoer werd een aantal jaren geleden binnengehaald en om dat werk goed te kunnen doen, moest er fors worden geïnvesteerd. Maar waar werd gerekend op 900 leerlingen, bleken er slechts 650 te zijn. Dat zorgde in 2017 voor een fors verlies. Met het kwijtraken van het regiotaxivervoer per 1 januari aanstaande zou een flink deel van de omzet verloren gaan. Volgens de leiding van het bedrijf verviel daarmee ook het perspectief op een gezonde bedrijfsvoering.

2019-09-02T07:20:03+00:00
Call Now ButtonWhatsApp