Amsterdam doet aangifte tegen bedreigers taxihandhavers

//Amsterdam doet aangifte tegen bedreigers taxihandhavers

De gemeente Amsterdam heeft aangifte gedaan van bedreiging van taxihandhavers die in de stad werken. De toezichtouders op de opstapmarkt zijn sinds halverwege juni zowel fysiek als schriftelijk bedreigd.

Het is nog niet duidelijk door wie de handhavers zijn bedreigd. Daar moet onderzoek door de recherche meer over duidelijk maken. Aangezien het gaat om mensen die beroepsmatig toezien op het naleven van de regels in de Amsterdamse opstapmarkt, lijkt het er op dat de bedreigers ze daarvan wilden weerhouden.

Politieonderzoek

Veel details zijn er voorlopig niet bekend. Hoeveel handhavers er zijn bedreigd en wat de precieze aard van de bedreigingen is, kan een woordvoerder van de gemeente niet zeggen zolang het politieonderzoek nog loopt. Burgemeester Femke Halsema gaat in gesprek met de bedreigde taxihandhavers aan.

Lees ook:Strenger toezicht op standplaats Amsterdam Centraal

2019-09-10T10:00:46+00:00
Call Now ButtonWhatsApp