Rijverboden en boetes bij taxicontrole Breda

//Rijverboden en boetes bij taxicontrole Breda

Bij een grote taxicontrole in Breda hebben vijf chauffeurs in totaal 139 uur aan rijverboden opgelegd gekregen. Ook werden er zes bekeuringen opgelegd. De actie maakt onderdeel uit van het nieuwe taxibeleid in Breda.

Sinds kort geldt daar namelijk een taxiverordening met bijbehorend kwaliteitskeurmerk. Deze werkwijze moet helpen om een einde te maken aan ritweigering, overlast op en rondom de standplaatsen en andere problemen in de Bredase opstapmarkt, waar bij benadering 200 chauffeurs werkzaam zijn.

Bij de actie van afgelopen vrijdagavond zijn taxichauffeurs gecontroleerd op onder andere verkeersovertredingen, overtredingen van de arbeids- en rusttijden, het juiste gebruik van de boordcomputer taxi en taxameters, alcoholgebruik, rijden zonder geldig rijbewijs, geldige apk, landelijke chauffeurskaart en Bredase taxivergunning.

Achttien taxi’s

In totaal werden er door boa’s, sociaal rechercheurs van de gemeente, ILT en politie achttien taxi’s gecontroleerd. Twee chauffeurs bleken geen vergunning te hebben. Eén chauffeur voldeed niet aan de kledingvoorschriften en een andere chauffeur berekende een te hoge ritprijs. Vijf chauffeurs kregen samen 139 uren aan rijverboden opgelegd in verband met het overtreden van de wekelijkse rusttijden. In totaal zijn zes bekeuringen uitgeschreven.

Werk je in de taxibranche en wil je bijgepraat worden over nieuwe producten, diensten en voor je werk interessante ontwikkelingen? Neem dan gratis deel aan Taxi Expo 2019 op 10 oktober in Houten.

2019-09-23T13:02:10+00:00
Call Now ButtonWhatsApp