Cibatax opnieuw failliet

//Cibatax opnieuw failliet

Taxibedrijf Cibatax uit Eindhoven is door de rechter failliet verklaard. Onlangs kreeg het bedrijf nog uitstel van betaling toegekend. In 2015 ging Cibatax ook al failliet.

Formeel gaat het om het faillissement van CombiNet Personenvervoer BV. Daaronder vallen de handelsnamen Taxibedrijf Cibatax, CombiNet Personenvervoer, Zorgvervoer Zuid-Oost Brabant en Cabs Zero Emission Taxi. Vorige week werd kreeg het bedrijf uitstel van betaling om zijn schulden weg te kunnen werken, maar dat heeft de uitspraak van het faillissement begin deze week niet kunnen voorkomen.

Ook in 2015 kreeg het toenmalige Taxibedrijf Cibatax surseance van betaling en toen werd dat eveneens niet veel later omgezet in een faillissement. In de verslagen van de curator valt onder meer te lezen dat Cibatax destijds zo’n 200 personeelsleden had. Uiteindelijk bracht alleen een holding van de eigenaren van het failliete bedrijf een bieding uit, zodat zij ook de doorstart realiseerden.

Lastige markt

Tegenover het Eindhovens Dagblad willen de eigenaren van CombiNet en Cibatax niet uitweiden over het nieuwe faillissement, al benadrukken ze wel dat de omstandigheden in de taximarkt nog altijd lastig zijn. Curator Floris Dix laat aan het ED weten dat het werk van het bedrijf in principe zal worden voortgezet terwijl hij de mogelijkheden voor een overname of doorstart verkent. Door het huidige bankroet zouden een kleine honderd medewerkers getroffen zijn.

2019-09-25T12:17:36+00:00
Call Now ButtonWhatsApp