Aanbesteding wmo-vervoer Den Helder mislukt

//Aanbesteding wmo-vervoer Den Helder mislukt

De aanbesteding van het wmo-vervoer in de gemeente Den Helder is op een mislukking uitgedraaid. Er hebben zich geen taxibedrijven voor de opdracht ingeschreven. Dit zou vooral komen door de lage geboden vergoedingen.

Dat meldt Den Helder Actueel. Vervoerders konden alleen inschrijven indien ze maximaal 1,50 euro per gereden kilometer zouden rekenen. Ook van voorrijkosten mocht geen sprake zijn. Daarnaast eiste de gemeenten van inschrijver dat ze over het TX-keurmerk beschikken, maar dat zou in de regio voor slechts een enkel bedrijf gelden. Hoe dan ook schreef niemand zich voor het werk in en is het dus ook niet gegund.

Eerst in overleg

Het vervoer wordt nu nog door meerdere bedrijven gedaan, maar de gemeente wil met één partij gaan werken. Daar is qua aanbesteding dus wel een tweede poging voor nodig. Om te zorgen dat die niet weer zonder inschrijvers eindigt, gaat de gemeente eerst met vervoersbedrijven in overleg om na te gaan waarom zij niet hebben ingeschreven.

Intussen is het wel nodig dat de contracten met de huidige vervoerders met enkele maanden worden verlengd, want een nieuwe aanbesteding is niet voor 1 januari 2020 afgerond en dan lopen de huidige contracten af.

2019-11-04T14:48:00+00:00
Call Now ButtonWhatsApp