Uitstel van betaling voor Taxiboeken, faillissement aangevraagd

//Uitstel van betaling voor Taxiboeken, faillissement aangevraagd

Mobility ID, het bedrijf achter Taxiboeken.nl, heeft uitstel van betaling gekregen. Intussen is door schuldeisers van het bedrijf ook het faillissement van Mobility ID aangevraagd. Taxibedrijven claimen nog duizenden tot tienduizenden euro’s tegoed te hebben van het bedrijf.

Uitstel of surseance van betaling is weliswaar niet hetzelfde als een faillissement, maar in veel gevallen volgen deze zaken elkaar wel op. Zo’n uitstel is namelijk bedoeld als adempauze waarin een bedrijf met betalingsproblemen de kans krijgt om zijn financiële zaakjes op orde te krijgen. Maar intussen heeft het Regionaal Vervoers Centrum (RVC) Nederland met ondersteuning van andere partijen het faillissement van Mobility ID aangevraagd.

Geld tegoed

RVC verdeelde tot enkele jaren geleden het vervoer van defensiepersoneel onder vervoerders. Dat werk werd per 1 april 2017 gegund aan Taxiboeken.nl, waarna de aangesloten vervoerders het zijn gaan rijden. Het gaat om tientallen vervoerders die soms nog duizenden euro’s, maar in andere gevallen wel 30.000 tot 40.000 euro van Mobility ID tegoed zeggen te hebben. Deze partijen hebben begin volgende week een bijeenkomst over de reden van de faillissementsaanvraag en hoe nu verder te handelen. Het betreft zowel kleine als grotere taxibedrijven. Ook elders uit de taxibranche bereiken TaxiPro berichten van bedrijven die nog geld tegoed hebben van Taxiboeken.nl.

Aanbestedingen

Dit platform ontstond een jaar of vijf geleden uit een project voor de rijksoverheid. Mensen kunnen op Taxiboeken.nl een rit boeken tegen een scherp tarief. Die rit werd dan door het taxibedrijf in de regio in kwestie uitgevoerd en eventueel beoordeeld door klanten. Later werd ook de markt van vervoersaanbestedingen betreden, waarbij in 2017 dus het vervoer van defensiepersoneel werd gegund aan Taxiboeken. De site van het platform is vooralsnog niet offline. Het bedrijf geeft aan binnenkort met een reactie op de ontwikkelingen te komen.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

2019-11-14T07:30:41+00:00
Call Now ButtonWhatsApp