Subsidie voor project met vrijwillige chauffeurs

//Subsidie voor project met vrijwillige chauffeurs

In de gemeente Overbetuwe gaat binnenkort een project van start waarbij vrijwilligers met hun eigen auto mensen voor 30 eurocent per kilometer van deur tot deur vervoeren. De gemeente ondersteunt dit initiatief met een bescheiden subsidie. Avan, het systeem voor doelgroepenvervoer in dit gebied, ziet AutoMobiel als een welkome aanvulling.

Forte Welzijn heeft AutoMobiel opgezet met 1.500 euro gemeentelijke subsidie. Overbetuwe ondersteunt het doel van het project, namelijk dat mensen elkaar ondersteunen. De subsidie maakt het mogelijk dat de vrijwilligers die gaan rijden gratis lid kunnen worden van de stichting die bij het project hoort. Dat zijn er nu twaalf, maar er wordt nadrukkelijk naar meer vrijwilligers gezocht, meldt De Gelderlander.

Ouderen en minima

Het project is een antwoord op een waargenomen behoefte in de gemeenschap. Het is vooral bedoeld als aanvulling op het openbaar vervoer en de doelgroep bestaat uit ouderen en minima. De vrijwillige chauffeurs, die overigens een Verklaring Omtrent Gedrag moeten overleggen, brengen met hun eigen auto mensen van A naar B. Die passagiers betalen daar 30 cent per kilometer voor.

Andere initiatieven

Directeur Math van den Beucken van Avan ziet AutoMobiel als een mooie aanvulling op het reguliere doelgroepenvervoer in de regio Arnhem-Nijmegen. Hij zegt ook elders in de regio waar Avan rijdt initiatieven met vrijwilligers te zien ontstaan. “Organisaties als deze hebben meer tijd voor hun passagiers, er zit minder tijdsdruk op. Voor met name ouderen is dat een echte toevoeging.”

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

2019-12-06T15:17:52+00:00
Call Now ButtonWhatsApp