Kiwa: tijdige levering nieuwe BCT-kaarten niet in gedrang

//Kiwa: tijdige levering nieuwe BCT-kaarten niet in gedrang

Kiwa is onlangs wat later dan gepland begonnen met de productie van de nieuwe generatie boordcomputer taxi-kaarten. De kaarten kunnen worden uitgeleverd voordat de bestaande exemplaren vervallen, maar Kiwa benadrukt wel dat chauffeurs en ondernemers de kaarten zo snel mogelijk in ontvangst moeten nemen.

In maart 2020 vervallen de huidige G2-veiligheidscertificaten op de kaarten. Iedereen met een kaart die na 1 januari 2020 nog geldig is, krijgt eenmalig gratis een nieuw exemplaar met G3-certificaat. Kiwa wist van meet af aan dat er tijdsdruk op de operatie stond. Het gaat immers om zo’n 60.000 chauffeurskaarten, ondernemerskaarten en keuringskaarten. Deze moeten bovendien allemaal persoonlijk door de kaarthouders in ontvangst worden genomen.

Uitvoerig getest

Kiwa benadrukt dat er in dit proces weliswaar wat vertragingen zijn opgetreden, maar dat de haalbaarheid van het geheel nog steeds van kracht is. De vertraging kwam met name door “enkele tegenvallers in het implementeren van de software”, laat een woordvoerder weten. Enkele weken geleden waren de eerste kaarten beschikbaar, die vervolgens uitvoerig in de BCT zijn getest. “Dit leverde geen onoverkomelijke problemen op, zodat we de productie van de G3-kaarten konden starten.” Vanwege de overgang werden aanvragen voor nieuwe kaarten enige tijd geparkeerd, maar ook dit is inmiddels weer opgepakt en Kiwa geeft aan dat alles binnen de wettelijke termijn wordt geleverd.

De productie van de kaarten is inmiddels in volle gang. Tijdige levering is haalbaar, maar daarbij vraagt Kiwa ook de medewerking van de markt. “Kiwa wil alle kaarthouders er op wijzen dat ze hun kaart zo snel mogelijk in ontvangst nemen. Alleen dan gaat het lukken iedereen tijdig van de juiste kaart te voorzien”, aldus de woordvoerder.

Op tijd in ontvangst nemen

De nieuwe kaarten hoeven niet te worden aangevraagd, maar worden bij iedereen die het betreft aangeboden. “Er kan gekozen worden voor bezorging of afhalen op één van de afhaallocaties, maar elke houder moet zijn of haar kaart(en) sowieso persoonlijk in ontvangst nemen. De BCT-kaarten worden een beperkte periode bewaard en indien men te laat is met in ontvangst nemen zal men zelf een nieuwe G3-kaart moeten aanvragen waar dan wel voor betaald moet worden.”

Lees ook

2019-12-12T12:50:36+00:00
Call Now ButtonWhatsApp